NL

Inter Wine & Dine

De missie van InterWine & Dine is de bevordering van het wijnkundig en gastronomisch erfgoed. Reeds vijf jaar organiseren wij een wijnschool met deelnemers van over heel het land. Onze website (interwd.be) is een virtuele ontmoetingsplaats voor wijnliefhebbers.

Wij staan tot uw dienst voor de organisatie van een bedrijfsseminarie, een proefsessie met uitleg, een themamaaltijd of een wijncursus. U kan contact met ons opnemen via iwd@interwd.be

Belgische wijn

Inter Wine & Dine bevorderd evenees de Belgische wijnbouw. We tellen inderdaad steeds meer wijnproducenten in ons land, die vaak zeer goede kwaliteit leveren.

Kent u het indrukwekkende Wijnkasteel Genoels-Elderen of het domein van de sympathieke Jean-Pierre en Edward Six in Monteberg?

Wist u dat er in de buurt van Binche een uitstekende mousserende wijn – Cuvée Seigneur Ruffus van Domaine des Agaises – op traditionele wijze wordt verbouwd en dat deze regelmatig in de prijzen valt op internationale wedstrijden?

Heeft u het domein Chenoy van Philippe Grafé in Emines al bezocht? Het is grootste domein van Wallonië, vlakbij Gembloux, aangeplant met een kruising van wijnstokvariëteiten die beter aangepast zijn aan ons klimaat. Deze wijnen verdienen zeker een plaats op de tafels van werelds grootste fijnproevers.

Er bevinden zich ook wijngaarden op eerder ongebruikelijke plaatsen, zoals de hangende tuinen van het Château de Thuin of de abdij van Villers-la-Ville.